Biografija

Irena Popović Jarčov - novinar, voditelj, producent, urednik, savetnik za odnose s javnošću. Više od 25 godina radi u medijima.

Karijeru je započela na Studiju B 1993. godine u spoljno-političkoj redakciji kao novinar i voditelj emisije “Oko sveta”. Sa grupom kolega u avgustu 1994. prelazi na novoosnovanu televiziju BK. Uz tadašnjeg urednika informativnog programa Srđana Đurića 8. aprila 1995. godine otvara BK televiziju kao prvi prezenter čuvene informativne emisije “Telefakt”. Uz istoričara Predraga Markovića, osmislila je i bila voditelj jednog od najpopularnijih kvizova kod nas “Zlatna žica”. Uređivala je i vodila emisiju “Ukrštene reči” - o događajima u bivšoj Jugoslaviji, emisiju “Razotkrivanje” - o profilisanju poznatih sprotista, glumaca, pevača... Od 2004. bila je deo voditeljskog tima najgledanijeg jutarnjeg programa u to vreme, emisije “Budilnik”. Na BK televiziji ostaje do samog kraja emitovanja programa te tv stanice 2006. godine.

Karijeru nastavlja iste godine kao producent na novoosnovanoj FOX televiziji, filijali američke mreže FOX, a kasnije i na TV Prva, gde je uređivala i vodila emisiju “Tačno 1”.

Radila je na dva projekta Evropske unije kao stručnjak za komunikacije za organizacije International Organisation for Migration - Međunarodna organizacija za migracije i Danish Refugee Council - Danski savet za izbeglice. Obučavala je zvaničnike Ministarstva rada i Komesarijata za izbeglice za javni nastup. Veliko iskustvo stečeno u studiju, na terenu, u živim uključenjima, kao i u kreiranju priloga i dokumentarnih filmova i danas prenosi na mnoge mlade novinare.

Sada je direktor Media IPO, agencije za komunikacije i odnose s javnošću, koja se bavi pružanjem usluga iz oblasti odnosa sa javnošću, medija planiranjem, video i tv produkcijom, marketingom na društvenim mrežama, copy writing-om, osmišljavanjem kampanja, planiranjem događaja, moderiranjem događaja, obukom za javni nastup.

Irena je diplomirani producent u umetnosti i medijima. Tečno govori engleski i italijanski. Udata je i ima sina.

Stručna usavršavanja/ treninzi:

 • 2006: Aurora Edit, nonlinear production editing tool – nelienarna tv montaža
 • 2008: Project Cycle Management Logical Framework Approach (IOM)
 • 2008: United Nations Field Security Basic
 • 2008: United Nations Field Security Advanced
 • 2011: Migration management (IOM)

Kao iskusnog i odgovornog saradnika Irenu preporučuju:

 • Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije
 • Zoran Baranac, direktor Sektora informativnog programa B92
 • Vladimir Cucić, komesar za izbeglice Republike Srbije
 • Vladan Čkrkić, direktor programa RTS
 • Marina Cremonese, predstavnica Danskog saveta za izbeglice u Srbiji
 • Marsel Grogan, vođa projekta EU “Pomoć izbeglim i interno raseljenim licima u Srbiji”
Image