Marketing na društvenim mrežama

Zašto je marketing na društvenim mrežama ključ uspeha modernog biznisa?

Marketing na društvenim mrežama je u poslednjih nekoliko godina prevazišao sve tradicionalne oblike marketinga. Digitalno oglašavanje postalo je temelj uspešnog biznisa. Predstavljanje kompanije na društvenim mrežama postalo je obavezno za sve one koji žele da poboljšaju poslovanje i približe svoj rad postojećim ili potencijalnim korisnicima. Tako se podstiče komunikacija sa potrošačima uz male troškove i bolje poslovne rezultate. Plus, mreže su pravo mesto za istraživanje tržišta, trendova i aktuelnih želja potrošača.

Osnovni cilj marketinga na društvenim mrežama je stvaranje sadržaja koji će korisnici sami želeti da dele na društvenoj mreži i tako će pomagati u brendiranju vaše kompanije.

Znajući da preko 79% korisnika pretražuje sadržaj na internetu putem mobilnog telefona, jasno je da su društvene mreže postale vrlo važan izvor informacija o proizvodima i uslugama. Zato je svako ulaganje u digitalni marketing pametna odluka, koja vam donosi fantastične poslovne rezultate.

Zašto je marketing na društvenim mrežama važan?

  • Svi potencijalni klijenti i kupci su on line
  • Oglašavate se istovremeno na više različitih kanala
  • Mogućnost precizne optimizacije oglasa
  • Mogućnost preciznog targetiranja klijenata
  • Detaljne statistike pokazuju uspešnost oglasa
  • Velike uštede u budžetu za marketing

Facebook je najveća društvena mreža na svetu koju aktivno koristi više od 2 milijarde korisnika - potencijalnih kupaca ili klijenata. Investicija u Facebook marketing ne mora da bude velika,, a za najbolje rezultate potrebno je stvarati kvalitetan, edukativan i zabavan sadržaj koga je moguće optimizovati do najsitnijih detalja, zahvaljujući profesionalnom sistemu oglašavanja.

Instagram je društvena mreža čiji se sadržaj fokusira na fotografe i video snimke. Instagram trenutno postiže odlične rezultate u oblasti promocije, a podaci pokazuju da je to najbrže rastuća društvena mreža na svetu.

YouTube je video servis koji omogućava maksimalno izražavanje kreativnosti kroz stvaranje zabavnih video zapisa. Zbog svojih brojnih specifičnosti, YouTube može da donese mnoštvo klijenata uz ulaganje u snimanje i uređivanje video klipova.

LinkedIn je društvena mreža namenjena poslovnim korisnicima, što znači da se na njoj okupljaju isključivo ljudi koji traže ili nude neke poslovne usluge. Fantastična je za promovisanje aktivnosti vašeg brenda, jer su njeni korisnici izrazito kvalitetni i tematski podudarni.

Ako želite da odaberete ispravnu marketing strategiju za svoj biznis, onda je marketing na društvenim mrežama ono što tražite. Digitalno oglašavanje je budućnost marketinga i što pre “uskočite” u tu traku, pre ćete osetiti benefite digitalnog oglašavanja. Nemojte propustiti priliku – angažujte nas, a mi ćemo svojim znanjem i iskustvom doprineti rastu vašeg biznisa.