Obuka za javni nastup

"Imajte samopouzdanja i dobili ste bitku pre nego je uopšte započela." – Marko Tulije Ciceron, filozof i najveći rimski govornik

Koliko puta vam se desilo da odete na poslovnu prezentaciju, ali vrlo brzo počinjete da se vrpoljite, da odbrojavate minute, a kad očajanje dostigne vrhunac, proklinjete sebe što niste izabrali stolicu najbližu vratima. Ali, ponekad se dešava i obrnuto: da preventivno sednete na pomenutu stolicu, pošto ste na prezentaciju došli isključivo pod prinudom šefovog smrtonosnog pogleda, ali ostanete "prikovani" jer je govornik, naizgled ubitačno dosadnu temu, pretočio u doživljaj koji je na vas ostavio snažan utisak. Posle noćima ne spavate, razmišljajući zašto su neki tako elokventni, šarmantni, duhoviti i spontani, plus imaju neverovatnu sposobnost improvizacije, dok je vama ostala samo trema čim treba da govorite pred više od dvoje ljudi.

Velika je istina da SVI imaju tremu pred javni nastup? Neki više, neki manje. Nastup u javnosti je stresan, pravila igre su stroga, a na kocki nije samo vaš, već ponekad i imidž kompanije. Zato je trening za javni nastup neophodan za sve koji se susreću sa javnom komunikacijom, medijima ili nastupaju pred većim auditorijumom. Ova obuka od velikog je značaja i kod važnih sastanaka i prezentacija. Radimo na otklanjanju treme i sticanju sigurnosti i podižemo vam samopouzdanje kako bi znali da se snađete u najneprijatnijim situacijama. Naša obuka za javni nastup uključuje: 

Suzbijanje treme pred nastup

Prezentaciju veština (odnos s medijima i auditorijumom, odnos prema kameri i mikrofonu)

Savremena retorika - tehnike pripreme govora, davanje izjava, formulisanje i komuniciranje ključnih poruka

Verbalna i neverbalna komunikacija (glas, dikcija, stajling, govor tela i opšte delovanje)

Razgovor sa novinarima ili kritičnim sagovornikom (premošćavanje neprijatnih pitanja, napada i provokacija)

Simulacija TV nastupa (individualno snimanje, analiza i feedback)

Ne dajte klijentima, partnerima i potrošačima razlog za sumnju, odradite svoj nastup sigurno, profesionalno i opušteno. Iz prve ruke saznajte kako prevazići tremu pred kamerama, na šta treba pripaziti i kako se smiriti pred nastup. Treninge za javni nastup radimo individualno ili u grupi.

I ne zaboravite, svaki javni nastup sjajna je prilika za besplatnu reklamu, a mi ćemo se pobrinuti da je iskoristite i podignete sopstveni i imidž kompanije!